Hårfjerning

Vi utfører ulike hårfjerningsmetoder. Hvilken behandlingsform som benytter, er basert på individuelle behov.

EPILASJON                                                 
Epilasjon er den eneste beviste form for permanent hårfjerning. Behandlingen går ut på at en spesialutdannet epilasjonsterapeut fører inn en tynn, steril spesiallaget nål ned i hårsekken. Svak elektrisk strøm tilkobles nålen. Varmen fra strømmen ødelegger hårroten og det oppstår en kjemisk reaksjon som ødelegger for næringstilførselen til håret og skader de omliggende vekstcellene.
Håret løsner og fjernes med pinsett. Det hele tar bare noen sekunder.

BLEND-epilasjon er den nyeste metoden, men har vært brukt i mange år. Blend betyr blanding og er en kombinasjon av begge metodene hvor hårroten ødelegges av både varme og kjemisk reaksjon samtidig. Det er derfor den tryggeste og den mest effektive metoden som vi kan tilby deg!

Kan behandlingen utføres på hele kroppen?
Det området som egner seg for behandling er ansiktet.Dersom hårveksten er kraftig og området stort, kreves det mange behandlinger.
Veldig følsomme partier som innsiden av nesen, på øyenlokk, hår inne i ørene m.m behandles ikke. Det er fullstendig ufarlig å behandle gravide kvinner, men bryst og mage skal unngås etter 6. måned av graviditeten.
Epilasjon er også veldig hjelpsomt for behandling av inngrodde hår som jevnlig forårsaker irritasjon.

Er det vondt?
Behandlingen er generelt ikke sett på som veldig smertefull, men man vil kjenne noe ubehag og varmefornemmelse idet strømmen tilkobles. Hvordan behandlingen oppfattes, avhenger av kundens smerteterskel, hvordan dagsformen er ved behandlingsdagen og maskinens innstilling. Det har blitt beskrevet av forskjellige som ”svak varme” eller ”en stikkende følelse ”. Nøl ikke med å si ifra hva du kjenner og har man en dårlig dag, kan man avslutte behandlingen tidligere.

Hvor lang tid varer behandlingen?
Epilasjon trenger en rekke behandlinger over en periode av tid. Hver kunde må behandles individuelt. Det er vanskelig å si hvor mange behandlinger som er nødvendig for å oppnå et bra resultat. Tiden er avhengig av mange faktorer. Tykkelsen og tettheten på håret, samt området som skal behandles er veldig viktig. Hvordan du tolererer behandlingen og gjentatte behandlinger påvirker det avgjørende resultatet. Årsaken til det uønskede håret og metoder benyttet tidligere påvirker også tiden. Resultatet fremkommer gradvis og etter hvert ser man at hårene tynnes ut og at det blir færre og færre. Under behandlingsperioden er det ”forbudt” å nappe eller barbere hårene. Heller ikke hårfjerningskrem er anbefalt. Det man godt kan gjøre, er å klippe hårene korte med en liten saks.
Ettersom hver enkelt hårrot og omliggende vev behandles er dette både tid - og tålmodighetskrevende for kunde og terapeut. Som en gylden regel kan man si at hver hår må behandles flere ganger.
Hver behandling kan variere i tid fra 15 minutter til 60 minutter. Det anbefales 1 behandling pr. uke i oppstartingsfasen, for så å gå over til hver 14. dag, senere hver tredje til sjette uke. Tilslutt trengs det kanskje bare en kontrollbehandling av og til.

Får jeg arr av behandlingen?
Etter en korrekt utført behandling vil du ikke få arr. Det eneste man kan se i noen tilfeller er at poren, der det kraftige håret har sittet og fylt poren, synker litt sammen når håret blir fjernet permanent. Mange har nappet hår i en årrekke og hatt hårrotbetennelser. Napping av hår gjør at hårene ofte vokser innunder huden når de vokser ut igjen, slik at huden rundt håret blir betent. Mange pirker og irriterer poren der håret vokser ut, for å få tak på håret så fort som mulig når det er på vei ut igjen. Dette kan gi en fargeforandring og arr i huden. En lett rødhet og hevelse i behandlingspartiet vil være normalt, men det trekker seg tilbake og forsvinner etter noen timer. Av og til oppstår det små skorper eller nupper i huden som man ikke må klore på.

Er det noe jeg må huske på etter en behandling?
Det behandlede partiet skal ikke plukkes på eller utsettes for noen form for irritasjon. Det anbefales ikke solarium eller solbading før etter 24 timer. Når man er i solen må man bruke høy solfaktor i det behandlede området. Det er en fordel å bruke et hårvekstreduserende preparat, morgen og kveld på ren hud før man bruker ansiktskrem i en uke etter behandlingen. Dette forsterker effekten og hemmer gjenveksten av håret. Et hårvekstreduserende preparat forebygger også inngrodde hår og virker beroligende. Man kan også bruke en bakteriehemmende krem/salve dersom huden er irritert fra før.

Er behandlingen permanent?
Epilasjon har en ca. 130 års lang bakgrunn innen sikkerhet og effektivitet. Dens permanente effekt er godt anerkjent av kunnskapsrike leger og henvises også til i hundresvis av vitenskaplige artikler publisert i medisinsk litteratur. I tillegg er det millioner glade og fornøyde mennesker som har løst et veldig personlig og sjenerende problem ved hjelp av epilasjon. Enkelte mennesker kan trenge en ny behandlingsperiode etter noen år. Dersom de har hatt en hormon forandring i kroppen som graviditet, overgangsalder, sluttet med p-piller eller en sykdom.

Er epilasjon dyrt?
Dersom man tar i betraktning den intense fysiske påkjenningen det er på epilasjonsterapeuten, samt utstyr, lokalet, forsikring etc. er prisene ansett som rimelige. Teknikken for epilasjon krever en spesialutdannelse og utstrakt trening for riktig hånd - øye koordinasjon. Teknikken krever tilstrekkelig kunnskap, stor konsentrasjon, godt lys og noen ganger forstørrelse.
Ved å få rekvisisjon fra sin legen, gir trygdekontoret noe dekning til behandling etter en egenandel. Be oss om en samleregning.

Hårfjerning med voks

Dette er en rask behandling, velegnet til legger, lår, bikinilinje, mage, rygg øyenbryn og områder i ansiktet der hårene er myke. Hvor lenge hårene er borte, er individuelt og varierer fra 1-6 uker.Gir ikke et permanent resultat.

 

IPL, -intens pulserende lys.

Lysbehandling som gir en langvarig reduksjon av mørke hår. Behandlingen kan kun anvendes på lys, nordisk hud.

Ved IPL-behandling må man unngå sol de siste 3 ukene før og etter behandling. Likeledes må man unngå bruk av selvbruningskrem.